POPIS
Srdce, klasy, listy nebo celé krajiny – když se chleby stávají uměleckými díly. Domácí chléb je úžasný sám o sobě, ale když do své chlebové kůrky přidáte individuální vzor, je to požitek pro všechny smysly. S naším pekařským nožem WunderStyler Calssic snadno vyřezáváte motivy do kůže těsta. Ostrá čepel bez námahy klouže po těstě a vytváří hladký a čistý řez. Chléb a rohlíky tak mohou v troubě kynout rovnoměrně.
Vysoce kvalitní dřevěná rukojeť nože na těsto padne pohodlně do ruky a umožňuje vytvořit rovné linie a plynulé křivky pro jedinečnou kůrku. Čepele lze používat z obou stran, takže je není potřeba hned vyměňovat jen proto, že se jedna strana otupila.
Proč je třeba chléb a rohlíky před pečením nařezat?
Zařezávání do těsta není jen na pohled, zabraňuje nekontrolovanému trhání po stranách. Pouze kontrolované krájení poskytují chlebu a rohlíkům dostatek prostoru pro roztažení směrem nahoru.
Ujistěte se, že neděláte pohyb jako pilou, ale jasný, rychlý řez. K tomu tedy vždy používejte ostrý nůž. To, jak použijete nůž na těsto, určuje, jak chléb kyne na zářezech – nazývaných také uši. S úhlem řezu 90° se řez otevírá rovnoměrně na obě strany. Úhel řezu 30° se používá hlavně pro delší chleby a bagety. Bez ohledu na to, jaký úhel zvolíte, všechny řezy by měly mít stejnou délku a úhel.
POUŽITÍ
- Nůž na pečivo na krájení chleba, rohlíků a baget
- Vysoce kvalitní dřevěná rukojeť pohodlně padne do ruky
- Čepele lze použít oboustranně
- Hůl je vyrobena z nerezové oceli
Rozsah dodávky
- 1 čepel + 4 náhradní čepele
- Ochranný kryt pro bezpečné skladování (z imitace kůže)
- 1 tělo nože s dřevěnou rukojetí
celková délka: cca. 18,5 cm
Délka dřevěné rukojeti: cca. 10 cm
Pozor: Náš nůž na těsto je velmi ostrý. Při používání nebo výměně nožů buďte opatrní. Uchovávejte jej v ochranném pouzdře, které je součástí dodávky, abyste se o něj náhodou nezranili.
Nůž se nesmí dostat do rukou dětem!










